contrabasles

Het opleiden van contrabassisten doe ik al jaren met ontzettend veel plezier. Mijn opgedane ervaring in het spelen in symfonieorkesten, harmonieorkesten, kamerorkesten en allerlei soorten ensembles, is hierbij van waarde.

De contrabas is een schitterend instrument. En toch wordt het vreemd genoeg niet veel gespeeld.  Mijn ervaring is, dat bij een kennismaking met de contrabas mensen aangenaam verrast zijn door de klankrijkdom en melodieusheid. Of je nu in een popband, jazzcombo of klassiek ensemble of orkest wilt gaan spelen, met de contrabas is dit allemaal mogelijk.

En voor de praktische mensen: het tekort aan bassisten en de relatief gezien lagere technische eisen, maken  het leren bespelen van de bas tot een interessante overweging.Ook voor kinderen!
Om dit instrument te kunnen bespelen hoeft men niet volgroeid te zijn. Reeds vanaf zeer jeugdige leeftijd  (7 à 8 jaar) kan met contrabasspelen begonnen worden. Er bestaan minibasjes waarvan het formaat is afgestemd op de lengte van de leerling. Het systeem is hetzelfde als bij viool en cello; daar werkt men ook met 1/8, 1/4, etc. maten. Totdat de leerling toe is aan een 3/4 of hele bas, is het verstandig om een contrabas te huren.
Tijdens workshops op lagere scholen zie ik steeds hoe postitief er gereageerd wordt met een eerste kennismaking! Momenteel heb ik enkele jeugdige bassisten die met groot enthousiasme en plezier in een jeugd-harmonieorkest of bigband spelen.
 

Tarieven:

Tot 21 jaar €14,50 per half uur

Volwassenen: €16,- per half uur

Voor de lessen kom ik ook aan huis, daar komen dan reiskosten bij.

Bel of mail mij voor een gratis kennismakingsles of proefles:

Tel.: 0628517312

emailadres: rijsruys@home.nl