pianoles

Graag wil ik mijn kennis op muziekgebied en mijn liefde voor muziek overbrengen op de leerling. Lesgeven doe ik vol overgave, waarbij geduld, secuurheid maar vooral speelplezier voorop staan. Mijn voorkeur gaat uit naar klassieke muziek, toch houd ik van bijna alle muziekstijlen en ben nieuwsgierig naar nieuwe en onbekende muziek. Vaak komt die van de leerlingen. Ik vind het geweldig wanneer de leerling met iets komt wat ik nog niet ken.

Ik start de lessen vanuit een traditionele methode.  Naar gelang de vorderingen van de leerling, begint ook zijn muzikale smaak zich te ontwikkelen en te profileren. Daar probeer ik zo veel mogelijk in mee te gaan en zelfs ook te stimuleren. Als het maar enigzins mogelijk is  pas ik de lesstof daar op aan en vraag ook om zelf met nummers of stukken te komen die ze leuk vinden. Het is altijd weer een uitdaging om de moeilijkheidsgraad zo aan te passen dat de leerling het kan spelen.

Naast de tradionele methodes gebruik ik ook beginmethodes voor piano die meer gericht zijn op jazz en pop. Het accent ligt hier meer op akkoordenkennis, maar daarnaast blijf ik toch de traditionele methodes gebruiken. Het lezen van de F-sleutel, de ontwikkeling van de linkerhand en de coördinatie links-rechts mag niet achterblijven.
Bel of mail mij voor een gratis kennismakingsles of proefles:

Tel.: 0628517312

emailadres: rijsruys@home.nlEen of twee keer per jaar organiseer ik, soms samen met Irene, een voorspeelmiddag. We hebben een mooie, grote ruimte hiervoor. Zo'n middag gaat altijd in een gezellige en ontspannen sfeer. Naar elkaar luisteren en van elkaar leren is daarbij heel belangrijk. Ook is het leuk om samen te spelen met ander leerlingen, bijv. vierhandig, of met andere instrumenten: vaak dus met viool of contrabas. Familieleden die ook een instrument bespelen of zingen doen vaak mee!